header stichting het zelfstandig gymnasium
header stichting het zelfstandig gymnasium
header stichting het zelfstandig gymnasium
SHZG Header
header stichting het zelfstandig gymnasium

Stichting het Zelfstandig Gymnasium

Actieonderzoek naar het vergroten van kansengelijkheid op categorale gymnasia...
lees meer
In een uitgebreid en genuanceerd artikel heeft weekblad De Groene Amsterdamme...
lees meer
In deze brief staat de eerste reactie van de SHZG op advies Onderwijsraad ove...
lees meer

Profielenberaad

Het profielenberaad is een netwerk van 14 profielorganisaties die zich ieder richten op een andere vorm van talentontwikkeling. Met het profielenberaad zijn we een gespreksgroep gestart met andere profielen, waaronder TTO, Global Citizen Network, Technasium en VCPS. Op een laagdrempelige manier spreken wij eens per kwartaal met elkaar over waarderend auditen en andere zaken rondom kwaliteitszorg binnen onze profielactiviteiten.

Ander voorbeeld: op het 16e symposium van het Profielenberaad (31 oktober 2019) met als thema ‘Eigenwijze curriculumontwikkeling’ verzorgden wij een workshop over het Honours Programma van de Gymnasia (HPG).

Profielen

Ministerie van OCW

Onlangs is de SHZG toegetreden tot de coalitie tegen segregatie in het onderwijs van het ministerie van OCW. Samen met andere onderwijsorganisaties en gemeenten delen we kennis en stellen deze ook beschikbaar voor andere belangstellenden. Kijk hier voor meer informatie

OCW

VO-raad

De VO-Raad heeft recent het discussiestuk ‘Toekomst van ons Onderwijs’ opgesteld, waarin zij een visie presenteerden op de gewenste ontwikkelingen in de sector. We verzamelden reacties bij onze rectoren en gingen met voorzitter Paul Rosenmöller en directeur Hein van Asseldonk in gesprek. Dat werden mooie en inspirerende gesprekken.

vo-raad

Tweede kamer

Onlangs was Michel Rog, Tweede Kamerlid (CDA) en lid van de kamercommissie Onderwijs te gast op onze najaarsconferentie. Richting de verkiezingen is het altijd goed om te laten weten wat er leeft binnen de gymnasia én om te horen welke thema’s politiek sterk leven. Zo nodigen wij regelmatig gasten uit de Tweede Kamer uit om met elkaar van gedachten te wisselen.

Tweedekamer

© 2021 Stichting het Zelfstandig Gymnasium | site by studio V&V