header stichting het zelfstandig gymnasium
header stichting het zelfstandig gymnasium
header stichting het zelfstandig gymnasium
SHZG Header
header stichting het zelfstandig gymnasium

Stichting het Zelfstandig Gymnasium

In een mooi artikel van het Expertisepunt LOB vertellen Yvonnen Lommen en Jos...
lees meer
In juni 2021 is de SHZG samen met de Vrije Universiteit Amsterdam van start g...
lees meer
Wij zoeken een flexibele, accurate en goed benaderbare persoonlijkheid die zi...
lees meer

Profielenberaad

Het profielenberaad is een netwerk van 14 profielorganisaties die zich ieder richten op een andere vorm van talentontwikkeling. Met het profielenberaad zijn we een gespreksgroep gestart met andere profielen, waaronder TTO, Global Citizen Network, Technasium en VCPS. Op een laagdrempelige manier spreken wij eens per kwartaal met elkaar over waarderend auditen en andere zaken rondom kwaliteitszorg binnen onze profielactiviteiten. In december 2021 zijn wij bij het jubileumseminar van het Profielenberaad met als thema ‘Parels van het hybride onderwijs’.

Profielen

Ministerie van OCW

De SHZG maakt deel uit van de Coalitie tegen segregatie in het onderwijs van het ministerie van OCW. Samen met andere onderwijsorganisaties en gemeenten delen we kennis en stellen we deze ook beschikbaar voor andere belangstellenden. Kijk hier voor meer informatie

OCW

VO-raad

De VO-Raad heeft het discussiestuk ‘Toekomst van ons Onderwijs’ opgesteld, waarin een visie is gepresenteerd op de gewenste ontwikkelingen in de sector. We verzamelden reacties bij onze rectoren en gingen met voorzitter Paul Rosenmöller en directeur Hein van Asseldonk in gesprek. Dat werden mooie en inspirerende gesprekken.

vo-raad

Tweede Kamer

In oktober 2021 was Paul van Meenen, Tweede Kamerlid (D66) en lid van de vaste kamercommissie Onderwijs te gast op onze najaarsconferentie. We spraken met hem onder meer over kansengelijkheid, burgerschapsvorming, latere selectie, de aansluiting tussen PO en VO en het Centraal Examen. Het is altijd goed om uit te wisselen wat er leeft binnen de gymnasia én om te horen welke thema’s politiek sterk leven. Om die reden nodigen wij regelmatig gasten uit de Tweede Kamer uit om met elkaar van gedachten te wisselen.

© 2022 Stichting het Zelfstandig Gymnasium | site by studio V&V